full screen background image
Search

Alfa Romeo на овогодинешната Mille Miglia

Mille Miglia е легендарна трка која се одржувала во Италија пред многу години, а во изминативе 40-тина години се одржува како ревијална трка меѓу класични автомобили!

Името Mille Miglia го носи по должината на трката – илјада милји! Натпреварувачите требало да ги поминат овие 1000 милји во најкраток можен рок во нивните автомобили. Оваа година и Alfa Romeo ќе учествува во ревијалната трка со еден нивни прекрасен, класичен автомобил. За жал, не знаеме Италијански за да ви ги пренесеме сите информации, но можеме да ве поканиме да го погледнете ова видео!Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.