Сподели! ;)

Koenigsegg објавија видео од краш тестовите кои ги поминува новата Regera, заедно со тестовите за испитување на издржливоста на нејзината каросерија.

Покрај тестирањето на тркачки патеки и долги патишта, дел од развивањето на моделите на Koenigsegg вклучува возење преку ивичњаци, удирање на панелите од карбон со чекан, како и челно и странично судирање во објекти. Како благодарност за добиените 1 милион фанови на инстаграм, Шведскиот бренд објави видео исечоци од тој процес.

Погледнете како изгледа тоа!

THANK YOU FOR 1 MILLON FOLLOWERS! Thats SMASHING! 🔥

A post shared by Koenigsegg (@koenigseggautomotive) on