Сподели! ;)

Ken Block во својата ергела има и специјално-доработен Ford Escort Cosworth кој своевремено се натпреварувал во Group A – погледнете како тој ужива во својот монструозен рели-автомобил!

Автомобилот кој го започнал животот како Group A натпреварувач сега има мотор по WRC спецификации кој испорачува околу 400 коњски сили кон сите четири тркала преку секвенционален менувач. Погледнете како сето тоа изгледа и функционира!