Сподели! ;)

На првата пресметка на цените во новата година, Регулаторната Комисија за Енергетика одлучи да ги зголеми цените на бензините, додека цената на дизелот останува иста.

Како и секој втор понеделник, така и денес Регулаторната Комисија за Енергетика ги објави новите цени на горивата. Од вечерва на полноќ, малопродажните цени на горивата се зголемуваат во просек за 0.70%.

Регулаторната Комисија за Енергетика одлучи дека од вечерва на полноќ, цените на ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 се зголемуваат за 0.5 денари, и еден литар од овие горива ќе чини 67.00, односно 69.00 денари. Цената на ЕУРОДИЗЕЛ горивото останува непроменета, и еден литар дизел гориво и следните две седмици ќе чини 53.50 денари.

Новите цени стапуваат на сила вечерва на полноќ и ќе важат следните две седмици.